GS Lisesi'nde müdür krizi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 07:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

GALATASARAY Lisesi, 35'inci kez müdürünü seçecek. Beş yıldır lise müdürü olarak görev yapan Doç. Dr. Gün Kut'un yerine yeni bir ismin atanması bekleniyor. Okuldaki birçok görevin müdür başyardımcısı Meral Mercan tarafından sürdürüldüğü öğrenilirken, Kut'a ise resmi bir tebligat yapılmadığı bildirildi.

HAFTAYA BELLİ OLACAK

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'na bağlı lise, özel statüsü nedeniyle lise müdürlerini GS Üniversitesi Senatosu'nca kendisi belirliyor ve MEB Personel Genel Müdürlüğü'nce resmi olarak ataması yapılıyor. MEB Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, GS Lisesi'nden müdür değişimiyle ilgili resmi bir başvuru yapılmadığını bildirdi. GS Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, resmi bir toplantı için dün yurtdışına çıkarken, okulda belirsiz bekleyiş sürüyor. Kut'un yerine önümüzdeki hafta yeni bir ismin görevlendirilmesi için çalışma yapıldığı öğrenildi. Sultan UÇAR

Doç. Dr. Gün Kut kimdir?

1957 yılında İstanbul'da doğdu. 1976 yılında Galatasaray Lisesi'ni 1981 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi'nden mezun oldu. ABD'de State Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. Halen BÜ öğretim üyesi olan Doç. Dr. Gün Kut, 15 Ocak 2002'de GS Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görevlendirildi. Bu görevlendirilmeden 26 gün sonra 11 Şubat 2002 tarihinde GS Lisesi Müdürü olarak atanmıştı. Gün Kut, o tarihten bugüne GS Lisesi Müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber